DELA
Foto: Manne WidungI CENTRUM Nicklas Bärkroth, Daniel Sjölund och Arnor Traustason jublar efter 2-0 borta mot Malmö FF och säkrat SM-guld. "Daja" har varit lagets främste spelare i år, både enligt fans och media i Norrköping.

”Daja” bäst – alla kategorier

FOTBOLL. Att en ålänning stått i centrum för IFK Norrköpings guldvinnande lag i allsvenskan i år råder det knappast några tvivel om. Daniel Sjölund fick flest röster när Norrköpings Tidningar bad fansen rösta fram IFK:s viktigaste spelare 2015.

Och NT:s reportrar tycks vara överens med fansen; ”Daja” har högst snittbetyg av alla IFK:are den här säsongen i NT:s klassiska Spårvagnsliga. 32-åringen samlade ihop 102 ”spårvagnar” under säsongen, vilket ger ett snittbetyg om 3,64 per match. Alhaji Kamara (4,5) och Andreas Hadenius (4) hade visserligen ett högre betygssnitt än Sjölund, men spelade för få matcher för att kunna vinna Spårvagnsligan enligt tidningens kriterier.

Hyllar Traustason

När Daniel Sjölund får ta del av NT:s betygssammanställning och får frågan om tidningen haft rätt är i sin bedömning är svaret i vanlig ordning ödmjukt.

– Fel person att fråga… Det är alltid kul att få beröm och bevis på att man gjort en bra säsong, men det finns så många spelare som man vill lyfta fram, säger ”Daja” till NT-sporten.

 

Ett år återstår på kontraktet med IFK Norrköping, men ”Daja” säger till tidningen att han ”lär spela några år till på den här nivån”.

Därefter vill han byta en blåvit Kamratförening mot en grönvit.

– Det är tanken att göra det (att en dag spela för IFK Mariehamn). Det skulle vara jäkligt roligt. Jag känner dem väldigt bra och pratar med dem nu och då. De är jätteglada för min skull nu.

Läs mer i onsdagens Nyan