DELA

Cordia mästare i rekordtakt

FOTBOLL. Ligamästare i två länder på bara sju månader.
Janelle Cordia har förlängt sin sköna guldsvit i Fortuna Hjörring.
– Det känns fantastiskt att bli mästare igen på så kort tid, säger hon.
Den 19 oktober i fjol lyfte Åland Uniteds lagkapten Janelle Cordia ligabucklan och blev finsk mästare för första gången i karriären.
I söndags – sju och en halv månad senare – blev amerikanskan ligamästare på nytt. Den här gången i Danmark och med Fortuna Hjörring. 3–0-segern borta mot Skovbakken gör att Fortuna är fyra poäng före tvåan Bröndby inför den betydelselösa sista omgången i slutspelsserien.
– Helt fantastisk känsla att få vinna igen. Fortuna-fansen åkte buss till matchen så det var en riktig bra stämning under den och efter slutsignalen, säger Janelle Cordia.
– Att Fortuna hör till toppklubbarna i Danmark var väldigt viktigt när jag beslöt mig för att skriva på för dem. Jag visste att Champions League-spel var realistiskt, fortsätter Cordia som även provspelade med damallsvenska Piteå i höstas.
27-åringen kom från ÅU till Fortuna under den danska ligans vinteruppehåll.
Efter en utmanande första tid i laget där Janelle Cordia hade svårt att hitta sin roll har spelet lossnat på senare tid.


”Svårt i början”
– Det var svårt inledningsvis, men de senaste två månaderna har det känts riktigt bra för mig. Jag spelar i en mer offensiv roll på mittfältet här än jag gjorde i United, och det tog lite tid att vänja sig vid den positionen.
– Vårt lag har vuxit för varje match tycker jag, och det har varit roligt att få vara en del av det. Vi har hela tiden trott på att vi skulle kunna vinna ligan.
Med två titlar på kort tid i Finland och Danmark återstår bara för Janelle Cordia att vinna ligan i Sverige, Norge och Island innan hennes guldodyssé i Norden är komplett.
– Haha, ja det hade ju varit något, men vi får nog se hur det blir med det.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax