DELA

Carlsson och Katapult i nationell tävling

BANHOPPNING. Hoppryttaren Petra Carlsson tävlade i svenska Högbo helgen när ett så kallat nationellt ”meeting” hölls där.
– Det blev fina rundor och goda resultat, berättar hon.
Högbospelen 2010 ordnades i helgen och åländska ryttaren Petra Carlsson ställde upp i flera klasser tillsammans med hästen Katapult. På fredagen startade ekipaget i två klasser. En felfri ritt räckte till en 16:e plats bland 117 startande i 130 centimetersklassen. Med fyra fel i 140 centimetersklassen placerade Carlsson sig sedan på 36:e plats bland 48 startande.
På lördagen startade Carlsson i en klass där hindren låg på 150 centimeter. Efter att Katapult rivit ett hinder blev ekipaget åtta i klassen där 20 ekipage startade. I den sista klassen för helgen tog man sedan sin bästa placering. Hindren låg åter på 150 centimeter och Carlsson och Katapult var felfria runt banan vilket räckte till en femteplats bland 18 startande.
Nästa tävling för Carlsson och Katapult är redan på torsdag.
– Då kommer vi inta Falun för ytterligare ett nationellt meeting, men tills dess är Katapult kvar i Sverige hos Ulf och Sonia Carlsson för att ladda batterierna, berättar Carlsson.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax