DELA

Byskata klar för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn har gjort klart med sitt första nyförvärv för nästa säsong. Det handlar om Patrick Byskata som närmast kommer från FF Jaro.
Som Nya Åland berättat har IFK tidigare erbjudit Patrick Byskata ett kontrakt, vilket nu är påskrivet. 21-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Vi är jättenöjda med att vi nu snabbt kunde göra klart med Byskata efter en tids diskussioner. Det är en spelare vi haft på vår önskelista ett tag och under denna säsong visade han verkligen att han redan är en etablerad ligaspelare trots att han fortfarande är endast 21 år gammal och spås en riktigt bra framtid, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Österbottningen kan spela både som central mittfältare och även som ytterback, en position han använts mycket på av Jaro under den gångna säsongen. IFK skriver i pressmeddelandet att Byskata i första hand är sedd som en central mittfältare.
– Vi ser potentialen i Byskata som central mittfältare och det är i den rollen vi vill använda honom i första hand. Sedan är det ju förstås ett stort plus att han kan användas som ytterback. Men helt klart är Byskata nu i IFK för att vi vill bygga ett starkt centralt mittfält, fortsätter Mattsson
I och med kontraktet med Byskata har IFK nu tolv kontrakterade spelare klara för 2012 års säsong och arbetet med att kontraktera ytterligare spelare fortsätter.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax