DELA

”Bursa” lånar ut Petteri till IFK

FOTBOLL. Petteri Forsell lånas ut till IFK Mariehamn fram till i mitten av augusti. Låneavtalet fastslogs mellan Forsell själv, hans klubb Bursaspor och IFK i dag.
– Det är en otroligt viktig pjäs som kommit i hamn, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
Turkiska ligalaget Bursaspor lånar ut Petteri Forsell till IFK Mariehamn fram till mitten av augusti. Det kom klubbarna överens om i dag. IFK har fört en dialog med klubben under en lång tid och är enligt klubbdirektören Peter Mattsson nu helt överens.
– Den här processen har gått väldigt snabbt på slutet. I onsdags fick vi direktiv från Bursaspor att Petteri skulle åka tillbaka till Turkiet redan på fredagen och sent på torsdagskvällen var han på kansliet och skrev under. Jag fick tillbaka alla papper i dag och då offentliggjorde vi det, säger han.
Han har alltså inte lämnat Åland?
– Nej, han är kvar på Åland fortfarande.
Petteri Forsell har fått begränsat med speltid i Bursaspor och lånas ut under en tid då turkiska ligan till stor del ligger vilande, något som Peter Mattsson tycker är en optimal lösning för alla parter.
– Turkiska ligan avslutas nu i maj och det är ett ypperligt tillfälle att ha honom utlånad eftersom han får speltid och vi får tillbaka en mycket viktig spelare i laget. Petteri har ju spelat en hel del cupmatcher med Bursaspor men konkurrensen om platserna i ligan är stenhård. Han har trivts bra i IFK och har haft en önskan att komma tillbaka till finska ligan och då tyckte vi att det här var ett bra alternativ, säger Peter Mattsson.
Hur mycket har Petteri själv arbetat för att komma tillbaka till IFK?
– Han har kunnat styra det lite grann och har uttryckt vad han vill, men det är inte så lätt i de här affärerna så att säga.
Hur känns det att ha allt klart efter allt hårt jobb med att få honom tillbaka till Mariehamn?
– Det känns förstås fantastiskt bra. I den här sporten pendlar man ibland mellan hopp och förtvivlan och det här är något som jag personligen hela tiden har önskat och velat. Det är en otroligt viktig pjäs som kommit i hamn och han är en av de spelare vi har haft högst på önskelistan. Petteri är omtyckt både av klubben och den åländska publiken.
När ska han ansluta till laget?
– Han ska vara med och träna nu som alla andra. Vi har ju honom klar, det är bara lite papper som ska ordnas nu i efterhand.
Att det skulle finnas motstridiga viljor inom Bursaspor gällande Petteri Forsells utlåning till IFK Mariehamn känner inte Peter Mattsson till. Han ställer sig helt oförstående till agenten Jonne Lindbloms uttalande i fredagens Nyan om att det finns meningsskiljaktigheter i Bursaspor om Petteris utlåning.
– Den agenten har inte alls varit inblandad i det här och enligt Petteri har han aldrig ens pratat med karln. Sist jag hörde något från Jonne Lindblom var för tre-fyra år sedan.
Så dialogen med Bursaspor har inte varit svårhanterlig på något sätt?
– Nej, samtalen med Bursaspor har löpt på jättebra.
Läs mer om Petteris återkomst i måndagens Nya Åland.

Carin Karlsson

carin.karlsson@nyan.ax