DELA

”Bra resmål för supportrarna”

FOTBOLL. För supportrarna och IFK:s ekonomi är norskt motstånd en fullträff.

Rent sportsligt hade dock Grönvitt kunnat få en enklare Europaväg.

– Odds är ett jättebra lag som blir en tuff utmaning för oss, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
Två möjliga lag återstod när IFK:s första Europa Leauge-motståndare presenterades i schweiziska Nyon i går: Differdange från Luxemburg och Odds BK från Norge.

Peter Mattsson hymlar inte med att han hellre sett det förra alternativet i den första kvalomgången.

– På pappret hade det varit ett lättare motstånd, men det är som det är. Odds är ett jättebra lag som jag hoppas ska locka publik till WHA. Det är inte så ofta vi får dit så pass bra lag, säger Mattsson.

Samtliga lag som deltar i den första kvalomgången får 200 000 euro i bidrag från Uefa. Pengar som bland annat ska täcka lagens resekostnader. Sett ur ett ekonomiskt perspektiv är den relativt korta resan till Norge en fullträff för Grönvitt.

– 2013 drog vi nitlotten med Baku från Azerbajdzjan, så självklart är det bra med nordiskt motstånd. Och det är ju på rimligt avstånd för supportrarna också, säger Peter Mattsson.

Supporterresa planeras

En supporterresa planeras till nästa torsdag då matchen i Skien spelas.

– Vi jobbar på en resa med Viking Line Buss där man tar färjan på onsdag kväll och övernattar någonstans i Sverige den natten. Efter matchen bor man en natt i Skien och sen tar man bussen hem igen på fredag, säger supporterledaren Sune Eriksson.

Mer information om fansresan till Norge kommer att presenteras på IFK Mariehamns hemsida de närmaste dagarna.