DELA

Bowlingförbundet vill utbilda fler tränare

BOWLING. Ålands bowlingförbund vill utbilda fler tränare för att ta hand om de ungdomar som på senare år intresserat sig för idrotten.
– Det råder alltid brist på tränare, säger förbundets ordförande Magnus Magnusson.
I bowlingförbundets verksamhetsplan för 2010 kan man läsa att förbundet vill fortsätta driva sin verksamhet med mer fokusering på ungdomsarbete. Man vill ta till vara de talanger som sökt sig till bowlingen och då krävs att man utbildar fler lärare.
– Det är väldigt mycket nya ungdomar som börjat med bowling de senaste åren. Det råder alltid brist på tränare och vi vill utbilda fler, till exempel skicka iväg tränare på kurser till Sverige, säger Magnusson.
Förbundet vill också utbilda fler tävlingsledare. På sikt hoppas man även på en utbyggd hall med minst tolv banor och nya maskiner.
– De gamla bowlingmaskinerna är i dag nästan trettio år och fordrar mycket service och omsorg, skriver förbundet i sin verksamhetsplan.

Styrelseval
Bowlingförbundet utsåg nyligen en styrelse för 2010. Eftersom en ordförande inte kunde väljas vid höstmötet i oktober fick man hålla ett extra möte där tidigare ordförande Magnus Magnusson slutligen gick med på att sitta ett år till.
– Även om jag inte skulle ha velat, men ingen annan ställde upp, säger han.
Övriga i styrelsen är Robert Kvarnström, Maria Welin, Stefan Holmqvist och Jerry Hägglund. Suppelanter är Brita Johansson, Rolf Eriksson, Peter Söderström och Kenneth Danielsson.
Medlemsföreningar i bowlingförbundet 2010 är BC Baccus, BC Clipper, BC Komet, BC Käglan, IFK Mariehamn och MPF:s bowlingssektion.