DELA

Bobbie Friberg Da Cruz är klar för IFK

Nu bekräftar IFK Mariehamn Nya Ålands uppgifter i går: IFK och Bobbie Friberg Da Cruz har enats om ett kontrakt som sträcker sig över 2014 med option på 2015.
– Vi har som känt sökt efter en mittback för att förstärka truppen med och nu är det klart med Bobbie som har en stark meritlista men fortfarande också flera år kvar på karriären. Vi sökte inte bara efter en mittback utan också efter en ledarkaraktär eftersom vi fortsätter på den inslagna vägen att fokusera på att bygga ett starkt lag gruppdynamiskt där ledande karaktärer i laget tillsammans med tränarna håller ihop gruppen och fokuserar på att skapa goda förutsättningar för bra prestationer. Vi tror att Bobbie är en sådan karaktär med sin erfarenhet och personlighet, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Dagens andra klara nyförvärv är Duarte Tammilehto.
”IFK Mariehamn och Duarte Tammilehto har i dagarna kommit överens om att Tammilehto spelar i hela Ålands lag säsongen 2014. Tammilehto lämnar därmed TPS dit han kom säsongen 2013 från Honka. Sejouren i TPS blev dock knappast vad Tammilehto hoppats på då han skadade sig efter endast fyra ligamatcher och sedan dess rehabiliterat sin knäskada ” sägs i ett pressmeddelande.
Läs mer i morgondagens Nya Åland!