Bittert för Grönvitt

TIPSLIGAN
IFK MARIEHAMN 3
ROPS 3

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade lika med Rovaniemilaget RoPS på Wiklöf Holding Arena i kväll. 3–3-resultatet kändes dock mer som en förlust för Grönvitt som radade upp mängder av chanser, gjorde tre mål men misslyckades i försvaret och släppte in tre billiga mål. Bildspel

IFK Mariehamn radade upp chanser i kvällens match mot RoPS. Ändå var det Rovaniemilaget som satte första målet. Janne Turpeenniemi slog en crossboll till Manuel Rivera som fick avsluta helt ostört, rätt upp i krysset bakom en chanslös Josh Wicks.
Fler mål blev det inte i första halvlek men i andra blev det desto mer händelserikt. I den 62:a minuten spelade inbytte Aleksei Kangaskolkka fram Toni Lehtinen, Lehtinen kom förbi sin försvarare och satte kvitteringen i nättaket. IFK fortsatte att pressa och fyra minuter senare dundrade Petteri Forsell in bollen från 16-meterslinjen.
IFK:s ledning höll inte länge. I 69:e minuten drog Hendrik Helmke omkull Rivera i straffområdet efter att denne kommit förbi Mason Trafford i försvaret. Domaren dömde straff och Rivera satte bollen nere vid Wicks högra stolpe.
Matchen skulle dock svänga igen. I den 72:a minuten var det IFK:s tur att slå en straff. RoPS målvakt gick ut för att boxa undan bollen och välte Kangaskolkka. Forsell tog hand om straffen och satte den behärskat mitt i mål.
3–2 höll sig sedan ända in i näst sista minuten. Då slog Trafford ut bollen över sidlinjen högt uppe på egen planhalva. I efterspelet av sitt inkast fick RoPS fram bollen till uppflyttade mittbacken Etchu Tabe. Tabe drog till från nära håll och Wicks var på bollen men tappade den. Matchen slutade 3–3.
– Man blir trött. Det känns som förra året när vi ger ett mål åt dem i sista minuten, säger IFK:s tvåmålsskytt Petteri Forsell.