Bitter förlust för IFK mot Haka

IFK MARIEHAMN-FC HAKA 2–3 (2-1)
FOTBOLL. Söndagens match mot FC Haka såg ut att bli IFK Mariehamns första hemmaseger i ligan för säsongen. Men med ett par försvarstabbar och en straff emot sig vändes överläge till en snöplig förlust.

Bildspel

IFK Mariehamn började offensivt hemma på Wiklöf Holding Arena under söndagskvällen. Bara i de inledande minuterna radade de upp läge efter läge. Bland annat hade Mate Dujilo ett farligt skott som så när gav IFK ledningen. Men så kom kallduschen. Sex minuter in i matchen får Haka en frispark med sig några meter utanför IFK:s straffområde. Ik Kyvong Nam tar hand om den och i efterspelet kommer 1-0 målet genom Regi Nootimeer som utan problem satte bollen bakom Willis Ochieng i IFK-målet.
Kvarten senare kommer dock ett välförtjänt kvitteringsmål. Tidigare Haka-spelaren Sebastian Strandvall nickade fram till sig själv och kom fri med målvakten. Helt kyligt placerar han bollen vid den högra stoplen.
Därefter dröjer det bara två minuter tills Ekhiabhi Okodugha liggandes i straffområdet får in bollen på en retur på Sasha Anttilainen skott. Och underläget är plötsligt vänt till ledning 2-1.
I andra halvleken kom Haka tillbaka och stod upp bra mot hemmalaget, även om IFK fortsatte att producera farliga chanser. Gruborovics var nära att klacka in 3-1 halvvägs in i andra halvlek men istället var det Haka som bara minuter senare reducerade på ett snabb inkast som gick förbi IFK:s försvar.
Fem minuter från slutet dömer domaren straff när IFK-backen Medoune Gueye hängde sig över en Hakaspelare. Ett domslut som blev hårt kritiserad av IFK-spelare och tränare.
Antti Hynynen tar hand om straffen och fastställer slutresultatet 2-3 bakom en chanslös Willis.