DELA

Benita Gustafsson premieras av SFI

FRIIDROTT. I samband med SFI:s 7-tusanläger i Kuortane premierades årets friidrottare och cyklister. Och årets friidrottsledare i Svenskfinland heter Benita Gustafsson.
– En väldigt trevlig överraskning, säger hon.

IF Ålands Benita Gustafsson är enda ålänning på listan över utnämningar inom friidrotten i Svenskfinland. Det är Svenska Finlands Idrottsförbund (SFI) som delar ut priset och utnämningen offentliggjordes under lördagen.
– En väldigt trevlig överraskning. Oberoende sammanhang så är det alltid roligt när folk visar uppskattning och lägger värde i det man gör, säger Benita Gustafsson.
Motiveringen lyder: ”Med en positiv inställning har Benita Gustafsson lyckats rekrytera idrottare och tränare till föreningen och därmed bidragit till ett uppsving i tränings- och tävlingsverksamheten”.
Benita Gustafsson menar att hon har en tydlig träningsfilosofi, som hon gärna delar med sig av.
– Min filosofi är väldigt enkel: Vi behöver bredd för att få en bra topp. Med andra ord är det, för mig, självklart med stora träningsgrupper även i individuella idrotter, säger hon och fortsätter:
– Jag tror att de individuella prestationerna blir bättre av kollektiv träning och framför allt gemenskap.
Benita Gustafsson säger att hon inte värdesätter resultat, så som att hoppa högt och springa snabbt, lika mycket som personlig utveckling.
– Det som gör mig varm i hjärtat är när jag ser hur mina adepter stöttar, tröstar och hjälper varandra. Viktigast för mig är att mina adepter växer som individer och inte bara som tävlingsmänniskor.