DELA

Bekräftat: Sjölund lämnar DIF

FOTBOLL. Daniel Sjölunds vara eller icke vara i Djurgårdens IF är nu bekräftat. Klubben meddelade i dag på sin hemsida att man inte förlänger kontraktet med ålänningen.
– Det känns tudelat just nu. Jag hade gärna haft möjligheten att stanna kvar ett par år till, säger Sjölund till dif.se.
Efter många spekulationer är det nu helt bekräftat. Daniel Sjölund får inte förlängt kontrakt med Djurgårdens IF. Det skriver klubben på sin hemsida.
– Vi har valt att inte förlänga Sjölunds kontrakt och det är naturligtvis massa saker som spelar in i ett sånt här beslut. Det har inte heller varit något lätt beslut att ta eftersom det är en spelare som har varit viktig för föreningen i väldigt många år. Han är helt klart en av de stora DIF-profilerna i modern tid, säger manager Magnus Pehrsson till dif.se och menar på att man vill ha spelare med andra spetsegenskaper till det centrala mittfältet.

Totalt blev det över tvåhundra matcher i Djurgårdens tröja och Sjölund var med och vann två SM-guld samt två Svenska cuptitlar. Han gjorde trettioen mål i DIF-tröjan.

Läs mer i tisdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax