DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Därför vill ÅGK renovera Slottsbanan

GOLF. Förbättrade greener, ytterligare vattenkontakt och större konkurrenskraft.
Det är vad ÅGK hoppas på när man nu utreder en renovering av Slottsbanan.
– Vi tappar marknadsandelar och därför anser jag att detta ligger helt rätt i tiden, säger Joakim Isaksson, en av fyra i planeringsgruppen.

Under söndagens årsmöte avslöjade styrelsen för Ålands golfklubb (ÅGK) att man vill renovera Slottsbanan. Enligt styrelseordförande Håkan Clemes är det helt enkelt dags.
– Banan är över 30 år gammal och därför utreder vi möjligheten, säger han.
Som Nya Åland tidigare skrivit har ÅGK därför kontrakterat den danske banarkitekten Philip Spogaard och under måndagen presenterade han sitt förslag för klubben och några av klubbens samarbetspartners.
Joakim Isaksson är styrelsemedlem och en av fyra i renoveringsprojektets planeringsgrupp. Han fanns så klart på plats under måndagens presentation i Alandica.
– Nu måste vi titta närmare på saken och utreda huruvida Philips förslag är möjligt att genomföra. Men han hade många spännande idéer och är också en erkänt duktig arkitekt, säger Joakim Isaksson.
Bakgrunden till projektet är, enligt Joakim Isaksson, att golfklubben tappar besökare.
– När vi tolkar signalerna som vi får från våra kunder kan vi ganska snabbt konstatera att det framför allt är vid greenerna och greenområdena som förbättringar önskas.
– Men att bygga om greener och greenområden är så pass omfattande att vi samtidigt utreder möjligheten att renovera hela banan. Det måste ändå göras tids nog och då är det på sikt billigare att göra allting på en och samma gång.

Upp till medlemmarna

ÅGK ämnar ta ett beslut i frågan – om Slottsbanan ska renoveras – på ett medlemsmöte under hösten 2017. Till dess är det upp till planeringsgruppen, som består av styrelsemedlemmarna Joakim Isaksson och Mikael Mörn, klubbdirektör Åsa Nordström och banchef Johan Englund, att driva frågan vidare.

Läs hela artikeln i onsdagens Nya Åland.