DELA

Både Kanu och Rosenlund ratas

FOTBOLL. Varken Christopher Kanu (till höger på bilden) eller Tyler Rosenlund erbjuds kontrakt med IFK Mariehamn.
– Vi tycker inte att någon av dessa två passar in i den profilen vi önskar, förklarar klubbdirektören Peter Mattsson beslutet.
Trots goda insatser mot både MyPa och Viikingit får inte den före detta Ajaxspelaren Kanu skriva på för IFK.
– Han är en bra fotbollsspelare, det är inte prat om det. Men han är inte den typ vi söker, förklarar Peter Mattsson som konstaterar att man vill ha något extra på mittfältspositionen.
– Det är mycket möjligt att Kanu skulle ta en plats i dagens IFK, men om vi redan har spelare som kan axla den rollen låter vi dem göra det. Om vi tar en spelare utifrån kostar det pengar och då vill vi också tycka att han är värd dem, fortsätter Mattsson som påpekar att man har tid på sig ända tills den sista april att hitta en spelare innan transferfönstret stänger.
I fallet med Tyler Rosenlund var argumenten exakt desamma som med Kanu. Den kanadensiske juniorlandslagsspelaren passade inte heller han in i mallen för det man söker efter.

Snack om Petrovic
Snacket om att man letar efter en Petrovic-kopia förnekar Mattsson.
– Det är mycket prat om att vi ska hitta en Petrovic-kopia, men det är omöjligt att få någon som är exakt likadan som honom.
Det man söker till mittenmittfältspositionen är fortfarande en löpvillig, aggressiv och fysiskt stark spelare. Brist på anbud råder det inte, IFK är en relativt attraktiv klubb på transfermarknaden.
– Det går snabbt, så länge det är timmar kvar på dygnet kan det hända nåt. Men någon spelare tills imorgon (läs: i dag) har jag i alla fall inte, småskojar Peter Mattsson.

ISAC BOMAN

sport@nyan.ax