DELA

ÅU:s första nyförvärv klart

FOTBOLL. Åland United presenterade i dag sitt första nyförvärv inför säsongen 2013. Anfallaren Juliette Kemppi ansluter från TPS.
Åland United värvar Juliette Kemppi från TPS. Den unga talangen, född 1994, har skrivit på ett avtal som gäller för nästa säsong med en option på ett års förlängning.
– Kemppi är ursprungligen en produkt av St Karinsklubben KaaPos gedigna ungdomsarbete. Därifrån gick stigen, via Turun Pyrkivä till ligaklubben TPS där de tre senaste säsongerna bedrivits. Juliette är ordinarie forward i Finlands U19 landslag och ingår även i samma talanggrupp för blivande A-landslagsspelare som bl.a. Adelina Engman. Nu då karriären som landslagsspelare i innebandy är avslutad och beslutet att satsa 100% på fotboll är taget blev Åland United och de förhållanden som klubben kan erbjuda ett naturligt val, skriver ÅU i ett pressmeddelande.
Kemppi flyttar till Åland i februari.
– Åland United ser Juliette Kemppi som ett stort löfte som har potential att stiga fram som en stor anfallsprofil under inkommande och även därpå följande säsong, skriver klubben.
Anfallaren startade 22 matcher för TPS i årets liga.

Läs mer i tisdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax