DELA

ÅU vill slå publikrekord

FOTBOLL. Matchen mellan Åland United och FC United på Wiklöf Holding Arena den 17 juli ingår i en publikrekordskampanj.
– Det är Åland Uniteds målsättning att åtminstone slå det egna rekordet, men förhoppningsvis också kunna hota rekordet för Damligan och högsta serien, skriver Jan-Ove Fellman i ett pressmeddelande.
I samarbete med Damernas ligas partner Fennovoima arrangerar ligalagen en publikrekordskampanj i år. Var och ett av de tolv ligalagen arrangerar en match vars arrangemang och marknadsföring stöds av Fennovoima och Finlands Bollförbund.
– För Åland Uniteds del har matchen mot FC United 17 juli på Wiklöf Holding Arena utsetts som ÅU:s hemmamatch i publikrekordskampanjen. Målsättningen med kampanjen är att öka det lokala intresset för Damligan och att försöka slå det lokala publikrekordet för Damligan, skriver Fellman.
Det nu gällande publikrekordet för Damernas liga är 895 åskådare, en publiksiffra som uppmättes vid matchen mellan FC Sport och KPV i maj i år. 2002 såg 1315 personer matchen FC United-HJK i dåvarande Damernas FM-serie.
Åland Uniteds eget publikrekord är 644 åskådare. Den siffran uppmättes vid matchen mot Kuusysi i säsongsavslutningen ifjol.
Åland United hoppas kunna slå åtminstone det egna rekordet den 17 juli, men förhoppningsvis också Damligans och högsta seriens rekord. (ml)