DELA

ÅU vann sin andra träningsmatch

FOTBOLL. Åland United gick segrande ut sin andra träningsmatch för försäsongen. Nu känner sig laget redo att ta sig an cupspel. 

Under lördagen spelade Åland United sin andra träningsmatch för året. Eftersom coronarestriktionerna har satt stopp för en normal försäsong med motståndarlag från Sverige så spelades lördagens match, likt förra veckans, mot ett åländskt blandat pojklag.
– Det är mer träning än match men trots det tycker jag att tjejerna kämpar på och spelar riktigt bra, säger ÅU:s sportchef Mikael Virta efter matchen.
– Nu känner vi oss väldigt taggade på cupmatch nästa helg.
Trots att motståndet var detsamma som veckan innan så blev lördagens möte något tuffare för ÅU. Matchen slutade ändå 2–0 till United genom mål av Dana Leskinen (1–0) och Cassandra Korhonen (2–0).
– Det kändes bra att få lite motstånd. Så att man känner sig lite mer förberedd inför cupspelet, säger Dana Leskinen.
– Det är ju alltid bra att få möta lite hårdare motstånd så att man får kämpa mer och testa på och se vad man faktiskt orkar med.
Försäsongen blev ju lite annorlunda då ni inte hade möjlighet att spela ordentliga träningsmatcher. Hur känns det inför första omgången i Finlands cup nästa veckoslut?
– Nog känns det helt bra ändå. Vi har fått ganska bra koll på hur vi vill spela och även om allt ännu inte är helt tipptopp så känns det nog som att vi är förberedda.
Hur känns din egen form?
– Den känns nog bra. Det varit ganska tufft nog i början då mycket är nytt och det är nya rutiner att vänja sig vid. För mig har det varit ganska mycket stress med flytt och så men det har varit bra stress. Jag trivs väldigt bra här.
– Jag tror att alla är i samma båt. Allt känns ganska nytt för många men jag känner mig väldigt bra omhändertagen.
Inkommande lördag är det dags för match på riktigt då ÅU spelar sin första omgång i Finlands cup. Laget tar emot TPS på Wiklöf Holding Arena.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp