FOTBOLL. I försäsongens första test visade Åland United karaktär.
0–1-underläget mot TPS vändes till en 2–1-seger.
– Spelarna kom tillbaka på ett bra sätt, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
I fyragradig kyla i Åbo ställdes de regerande finska mästarna Åland United för första gången under årets försäsong mot ligamotstånd i form av TPS.
Trots att 37 poäng skiljde lagen åt (TPS slutade på en åttondeplats) i ligan förra säsongen var det Åbolaget som började bäst i lördags. Hanna Ruohomaa sköt 1–0 och hemmalaget kunde gå till pausvila i ledning.
Men efter paus vaknade Åland United till liv och kunde kvittera på straff efter att Adelina Engman rivits ner. Monica Dolinsky gjorde inget misstag från elva meter och rullade in 1–1-bollen med 70 minuter spelade. Fem minuter senare var vändningen ett faktum när Juliette Kemppi påpassligt tog vara på ett Maryette Karring-inspel, rundade TPS-keepern och kunde rulla in matchavgörande 2–1.
– Jag är väldigt nöjd med hur spelarna hanterade underläget, säger Åland Uniteds tränare Gary Williams.
– Vi låg mycket tajtare mellan lagdelarna i andra halvlek och kunde sätta en större press på TPS än före paus.