ÅU tappade tvåmålsledning i slutet

DAMERNAS LIGA
ÅLAND UNITED 2
PK 35 2
FOTBOLL. Åland United ledde matchen mot PK 35 med 2–0 in i den 80:e minuten. Då gjorde Maria Rönnbäck en målvaktstavla och på stopptid kvitterade gästerna på straff.
– Kanske ett rättvist resultat i slutändan, säger tränaren Steve Beeks.
PK 35 dominerade första halvlek mot Åland United i lördags. Gästerna stod också för majoriteten av chanserna. Den bästa hade Anna Vlasoff med ett ribbskott efter sex minuter. När ÅU gjorde 1–0 i den 43:e minuten kom det ganska oväntat. Marie Waarheid slog ett inlägg från högerkanten och Felicia Schroeder sprang in bollen i mål.
I andra halvlek fick ÅU ett mål direkt. Janelle Cordia slog en hörna längs marken och Maiju Ruotsalainen höll sig framme och gjorde 2–0 i röran som uppstod i straffområdet.
Sedan såg det länge ut som att ÅU skulle vinna matchen. Hemmalaget tog över spelet mer och mer och PK 35 hade inte många chanser. Förrän i de sista 20 minuterna. Först bjöd ÅU-målvakten Maria Rönnbäck på reduceringen med en tavla och fem minuter senare fick PK 35:s Jaana Lyytikäinen en straff med sig efter att Pille Raadik gått för hårt åt henne.
Lyytikäinen tog själv hand om straffen och satte den säkert mitt i mål. Därmed fastställdes också slutresultatet 2-2.