ÅU spräckte PK-35:s förlustnolla

DAMERNAS LIGA
Åland United 3 (1)
PK-35 1 (0)
FOTBOLL. Åland United tog en viktig seger när man slog serieledarna PK-35 med 3–1 på Wiklöf Holding Arena i torsdags.
Åland United var nästan tvingade att vinna torsdagens hemmamatch mot PK-35 för att vara med i guldstriden. Och visst lyckades laget spräcka motståndarnas förlustnolla.
Maiju Ruotsalainen satte 1–0 redan i den femte minuten och ÅU kontrollerade matchen i den första halvleken.
I andra halvlek satte PK-35 press på hemmalaget men istället för ett kvitteringsmål kunde ÅU kontra in 2-0 när Hayley Lauder satte bollen i öppet mål.
Bortalaget lyckades reducera till 2–1 men på stopptid satte Lauder sitt andra mål för dagen och segern var säkrad.

ÅU ligger nu tvåa, två poäng efter PK-35 som dock har en match mindre spelad. HJK har lika många poäng som ÅU men två matcher mindre spelade.

ÅU: Mallori Lofton-Malachi – Johanna Björklund, Frida Thilén, Pille Raadik, Karolin Pettersson – Janelle Cordia, Maiju Ruotsalainen – Manya Makoski, Hayley Lauder, Maryette Karring – Adelina Engman

På söndag har ÅU återigen hemmamatch, då kommer ONS till Markusböle. Matchen startar 11.00.