DELA

ÅU hoppas på storpublik till toppmatchen

FOTBOLL. Publiksuccé i EM i Sverige.
Nu hoppas Åland United på något liknande i seriefinalen mot PK-35.
– Vi ska göra vad vi kan för att rida på den vågen, säger klubbens ordförande Peter Lindbäck.

Fotbolls-EM i Sverige har inneburit välfyllda läktare och publikrekord. Det hoppas Åland United kunna utnyttja i seriefinalen hemma mot PK-35 på lördag. Igår hade föreningen ett styrelsemöte där planer inför matchen avhandlades.
– Vi vill skapa största möjliga intresse. Det är den hittills viktigaste matchen den här säsongen, säger ÅU:s ordförande Peter Lindbäck och utvecklar:
– Men det är så att i sportsliga arrangemang nuförtiden kräver publiken mer än en match. De vill ha anslutande arrangemang och underhållningsvärde vid sidan av. Vi ska jobba stenhårt för att det ska bli en riktig folkfest.
Ni hade 300 åskådare när ni mötte dem hemma i cupen i våras, 500 borde ni kunna komma upp i nu?
– Jag delar den synen på att vi måste sätta 500 som minimimål. Det tycker jag att Åland United är värda. Det är en hederssak mot spelartruppen och alla som har arbetat för laget. Vi garanterar valuta för pengarna.


”Publiken spelar stor roll”
Tränaren Gary Williams hoppas att så många som möjligt ska leta sig till Wiklöf Holding Arena och bära fram laget till tre poäng.
– Det skulle vara fantastiskt att nå 500 åskådare. Publiken spelar en stor roll och kan komma att ge oss den där sista lilla fördelen som behövs. Vi har alltid haft ett stort stöd från det åländska samhället, och jag har svårt att bedöma hur mycket inverkan EM har på det stödet, säger han.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax