DELA
Foto: Ida JanssonNU OCH DÅ Mikael Virta säger att Åland United inte spelat den nivå de kan under de senaste veckorna, men att man nu tror sig ha hittat tillbaka. Bilden är från hemmamötet mot Pallokissat i juni då ÅU förlorade med 4-2.

ÅU vill hitta tillbaka till sin nivå

FOTBOLL. Första förlusten sedan i juni inkasserades förra veckan.

Nu ser Åland United framåt inför kvällens möte mot ligatrean Pallokissat.

– Det är en väldigt viktig bortamatch, säger assisterande tränaren Mikael Virta.
Då Åland United tog emot HJKpå hemmaplan förra lördagen blev det klubbens första nederlag sedan juni i år (ÅU–Pallokissat, 2–4). HJK-mötet slutade 1–0 efter mål av Sanna Mäki fem minuter innan halvtid.

I kväll väntar ett toppmöte på bortaplan mot ligatrean Pallokissat i Kuopio. Något som definitivt kommer att bli en utmaning för ÅU som ligger tvåa i tabellen.

– Som alltid när det är i Kuopio är det en lång resa och de är inte kända för att vara fruktansvärt snälla heller på planen. De är ett väldigt starkt hemmalag och har en konstgräsplan som inte är jätte inbjudande om man inte är van, menar Virta.

”Summan i kardemumman”

Trots många faktorer som kan påverka laget negativt ser de ändå framåt och tror sig ha hittat tillbaka till sin egen nivå.

– Vi har egentligen inte kommit upp till vår nivå de senaste veckorna och det är summan i kardemumman av många olika orsaker. Nu har vi försökt hitta en lösning som liknar det vi spelat långa tider tidigare under säsongen, säger Virta.

ÅU har förlorat sina två senaste möten mot Kuopiolaget, något som ÅU vet hur man ska undvika denna gång.

– De har en eller två av ligans mest rätlinjiga forwards. Senast de spelade mot oss var det raka bollar genom vårt försvar. Vi måste styra det, det är det som gäller, avslutar Virta.

Saknas i truppen inför lördagens bortamöte gör Hanna Lönnqvist som fortsättningsvis har problem med en fotskada.