DELA

ÅU gör ytterligare en portugisisk värvning

FOTBOLL. Åland United har spikat truppen för 2021. Sista spelaren in är den portugisiska offensiva spelaren Mariana Pereira Jaleca.

Mariana Jaleca, från Setubal, har representerat olika portugisiska klubbar, så som Quintajense FC och Estoril, samt varit delaktig i Portugals flicklandslag. Hon har även spelat fotboll på universitetsnivå i USA. Tre säsonger i Saint Francis University byttes sedan ut till Italienska Serie B och klubben Orobica Bergamo.

– Vi är väldigt nöjda över att ha fått ännu en mycket bra spelare in i truppen. Mariana är en offensiv spelare som förväntas komplettera de övriga i laget och hjälpa oss som klubb att utmana för stora ting detta år, skriver huvudtränare Steve Beeks i ett pressmeddelande.

Jaleca själv kommenterar avtalet så här:
– Jag är väldigt glad och förväntansfull att få spela för det bästa laget i Finland. Jag kan knappt vänta på att komma in i gruppen och få börja jobba. Jag hoppas att uppfylla alla förväntningar och att kunna hjälpa Åland United att uppnå alla mål med denna säsong.

Jeleca kommer vara på plats i laget inför ligapremiären den 17 april.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp