DELA
Foto: Stefan Öhberg

Åtminstone två lämnar FC Åland

FOTBOLL. Nykomlingarna FC Åland lyckades inte hålla sig kvar i division 2 och nu står det klart att åtminstone två spelare kommer att lämna.
– I styrelsen är vi väl redan rörande överens om att vi till nästa år satsar mera på våra juniorer, säger FC Ålands ordförande Kristian ”Kricke” Andersson.

I och med 0–5-förlusten borta mot FC Honka den 1 oktober väntar division 3 nästa säsong för FC Åland. På måndag har klubbens styrelse möte och där kommer man bland annat att diskutera framtiden och dess satsningar.
Men enligt Kristian Andersson, ordförande i FC Åland, är styrelsen redan nu rörande överens. När FC Åland väl tar steget upp i tvåan igen behöver man ha en bättre grund att stå på.
– Ska vi i framtiden lyckas etablera oss i division 2 så behöver vi ett kontinuerligt och brett underlag. Och för att få det måste vi satsa på våra egna juniorer, säger han.

FC Åland kommer alltså inte att plocka in etablerade spelare utifrån för att, så snabbt som möjligt, ta sig tillbaka till tvåan?

– Som sagt, vi har möte först på måndag men det är inte den väg jag ser framför mig. Min förhoppning är att vi bygger vidare på den stomme vi redan har och kompletterar den med spelare ur våra egna led.
Under den gångna säsongen hade FC Åland kontrakt med de flesta av sina A-lagsspelare. Till nästa år, när man spelar i division 3, kommer man inte att ha det. Nya Åland erfar att flera spelare, av olika orsaker, kommer att lämna klubben. Två av dem är, enligt uppgifter till Nya Åland, mittbacken John Mattsson och yttermittfältaren Jeremiah Helén.

Kristian Andersson, är det någon/några av spelarna som redan nu meddelat att de inte fortsätter i FC Åland?

– Hittills är det bara två stycken som meddelat mig att de inte fortsätter. Men vi har heller inte krävt besked av någon ännu utan ser helst att spelarna, i lugn och ro, vilar upp sig och samtidigt funderar över framtiden. I november försöker vi sedan spika truppen och först då behöver spelarna komma med besked.

Vilka två är det som inte fortsätter?

– Det vill jag inte kommentera. Men den ena har sagt att han vill söka sig vidare och den andra att han vill trappa ner.