DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nordström slutar – ÅGK letar ny klubbdirektör

GOLF. Efter över nio år på posten har Åsa Nordström bestämt sig för att sluta som klubbdirektör på Ålands golfklubb (ÅGK).
– Det stämmer. Exakt när är inte bestämt men troligtvis blir det någon gång mot slutet av sommaren, säger 62-åringen.

Åsa Nordström tillträdde i oktober 2010 och ersatte då Kjell Hansson, som hon jobbade parallellt med fram till årsskiftet samma år.
– Jag har trivts jättebra med mitt jobb och min omgivning, men som klubbdirektör är det väldigt mycket jobb – framför allt på somrarna, säger Nordström, som fyller 63 i januari.
– Jag är ju pensionsfärdig nästan och börjar känna att jag vill lägga mera tid på mig själv och min familj. Det finns mycket annat i mitt liv som jag ser fram emot så som att vara med barnbarnen, återuppta ridningen och själv hinna med lite golf.
Exakt när Åsa Nordström slutar är oklart. Klubbdirektören säger själv att det blir någon gång nästa år, troligtvis mot slutet av sommaren.
– Tanken är att jag åtminstone ska vara med under lanseringen av den nya golfbanan, säger Nordström och syftar då på Slottsbanan, som är under ombyggnad.
Enligt Åsa Nordström har Ålands golfklubb redan börjat leta efter en ny klubbdirektör. Hon avslöjar också att hon själv sitter med i den arbetsgrupp som har i uppgift att rekrytera nytt.
– Processen är igång och för tillfället håller vi på att titta på tänkbara lösningar, avslutar hon.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.