DELA

Årets första träningar avklarade

FOTBOLL. IFK Mariehamn inledde 2012 med två träningar på WHA konstgräs igår. Tränaren Pekka Lyyski samarbetade för första gången med nya assisterande tränarna Peter Lundberg och Stefan Strömborg.
– Vi använde hela måndagen till att prata ihop oss innan laget samlades idag (läs: igår), säger Lyyski.

Årets första träning för IFK Mariehamn gick av stapeln på ett kylslaget WHA konstgräs på förmiddagen igår, ett till pass avverkades på eftermiddagen.
– Det har varit skönt med lite ledigt men kul att det är igång igen. Nu i början kör vi dryga entimmespass för att få igång killarna igen. De har haft individuella program men sedan är det lite nytt folk så vi ger dem tid att lära känna varandra, säger tränaren Pekka Lyyski.
Den nya assisterande tränarna Peter Lundberg och Stefan Strömborg var på plats. Bägge fick till och med hoppa in på planen och delta i spelet. Lundberg som utespelare och Strömborg i mål. Några spelare saknades, Josh Wicks, Mason Trafford, Amos Ekhalie, Ekhiabhi Okodugha och Allan Olesen ansluter alla under veckan.
De nya i tränarstaben har hållit kontakt med Lyyski via mail under en tid men i måndags drog de upp lite riktlinjer.
– Vi hade hela dagen i måndags där vi diskuterade saker och ting. Vi vet vad vi håller på med nu, säger Lyyski.

På träningen deltog även Marcus Olofsson och Mika Niskala.
– De hörde av sig och ville vara med och träna. Inte säger jag nej till någon som vill vara med och träna med oss, säger Lyyski. (ds)

Läs mer i papperstidningen.