DELA

Årets allsvenska på åländska

FOTBOLL. Aldrig har så många ålänningar spelat i Allsvenskan och Damallsvenskan samtidigt som under den nyss avslutade säsongen. Sex stycken åländska fotbollsspelare har representerat Djurgårdens IF, Jitex BK och Örebro SK.
Annica Sjölund blev bästa målskytt i sitt Jitex i år, trots att hon flyttat ner på mittfältet under den gångna säsongen.
– Tolv mål har jag aldrig gjort förut så målskörden är jag nöjd med, säger hon.
Caroline Sjöblom debuterade i Damallsvenskan i år. Hon fick spela från start för sitt Djurgården i samtliga matcher under säsongen.
– Jag kan väl inte säga att det gått över förväntan, jag har alltid trott på mig själv men är naturligtvis glad för att ha fått starta alla matcher, säger hon.
Tommy Wirtanen är väldigt besviken över sin och Örebro SK:s säsong. Laget siktade på medalj men det blev inte bättre än en tolfte plats.
– Vi har underpresterat extremt mycket.
Jani Lyyski och Daniel ”Daja” Sjölund (bilden) har spelat med kniven mot strupen hela säsongen efter en bedrövlig inledning.
– Det är svårt att svara på varför inledningen var så dålig, vi var väl för dåligt förberedda helt enkelt, säger Sjölund.
Läs längre intervjuer med de åländska fotbollsspelarna i dagens papperstidning. (ml)