DELA

Anfallare tackar nej till IFK

FOTBOLL. Anfallaren Daniel Johansson har bestämt sig. Det blir inte spel med IFK Mariehamn för 28-åringens del. – Det var rätt beslut. Men det kanske blir något senare i år, säger Johansson till Nyan.
I oktober var anfallaren Daniel Johansson och visade upp sig för IFK Mariehamn. Under sin karriär har 28-åringen öst in mål för Friska Viljor i såväl norrtvåan som Superettan. Han har även tillhört IFK Göteborg men blev då utlånad till Västra Frölunda.
Men Johansson kommer inte att dra flyttlasset till Åland. Han förklarar att det finns två orsaker. Dels av familjeskäl. Hans dotter började första klass i år i Örnsköldsvik.
David ”Tulle” Carlsson har under säsongen varit utlånad till HJK och enligt uppgift till Nyan så har Justus Vajanne varit uppvaktad av en klubb från Österrike. Johansson räknar dock med att bägge stannar i IFK.
– Det blir en forward för mycket om jag kommer. Då känns det lite onödigt att flytta, säger Johansson.

Kort varsel
Johansson vet inte ännu var han kommer att spela sin fotboll nästa år. Det lutar åt spel i svenska ettan eller tvåan.
– Det blir troligen att spela i Örnsköldsvik, säger Johansson.
Johansson ser det dock inte som omöjligt att han dyker upp på Åland under säsongens gång. Beroende på hur IFK:s situation och hans egen ser ut. IFK bett honom att skriva in en speciell klausul med sin kommande klubb.
– Så att jag med kort varsel ska kunna bryta kontraktet, säger han.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax