DELA

Aleksei Kangaskolkka tillbaka i IFK

IFK Mariehamn och Aleksei Kangaskolkka har enats om ett spelaravtal för ligasäsongen 2015.
– Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och 2012 års skyttekung, Aleksei Kangaskolkka återförenas, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

”Aleksei Kangaskolkka kom till IFK inför säsongen 2011 och fick sitt definitiva genombrott året därpå då han gjorde 15-talet mål i ligan och cuperna. Efter genombrottet säsongen 2012 ville Kangaskolkka pröva vingarna utomlands och efter en halvårssejour hos Jönköping Södra gick flyttlasset till Holland och Heracles där han varit de senaste 1,5 åren.
– Vi är nöjda över att vi lyckats locka Allu tillbaka till IFK och Åland. Han visade ju sin klass under säsongen 2012 och under sina år utomlands har han ju varit i en sparrande miljö som också utvecklat honom. Oturligt för Allu så har han delvis dragits med skadebekymmer vilket försvårat för honom att slå sig in i Heracles. Nu är han åter skadefri och vi tror gemensamt att han kan få en riktigt bra nystart hos oss och det är ju en mycket stark anfallskraft för oss i Veikkausliiga-mått mätt” skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
(ab)