DELA

Ålänningar sprang i GP-tävling

FRIIDROTT. Tre ålänningar deltog i torsdags i en Grand Prix-gala i Sollentuna. Mats Boman var nära sitt personliga rekord på 100 meter och Victor Jansson slog sitt rekord på samma distans.
Mats Boman samt bröderna Victor och Simon Jansson deltog förra veckan i en Grand Prix-gala i Sollentuna.
– Det anordnas tre stora galor under sommaren med internationellt deltagande. I torsdags var det, förutom ålänningarna, deltagare från både friidrotts-EM som övrig världselit, rapporterar Christian Jansson.
Boman och Victor Jansson sprang 100 meter. I försöksheatet sprang Boman in som tvåa på tiden 10,99. Jansson blev trea i heatet med tiden 11,19, nytt personligt rekord på distansen.
Efter att en av löparna i A-finalen drog sig ur fick Boman chansen att delta. Ålänningen slutade sjua i tävlingen, klockan stannade på 10,92. Bara en tiondel från sitt personliga rekord.
– Han har inte sprungit på bättre tid sedan öspelen på Åland 2009 och det är hans tredje bästa tid på 100 meter. Han fick en kick av att få springa A-finalen och förhoppningsvis börjar det lossna ordentligt för Mats nu, säger tränaren Frank Ottesen.
Finalen vanns av Kimmari Roach från Jamaica på fina tiden 10,49.
Simon Jansson, 16 år, sprang 400 meter mot en rad löpare som sprungit under 50 sekunder på distansen.
– Han gjorde åter igen ett starkt lopp med en tid just över 50 sekunder. Efter halva loppet var Simon sist, men därefter började han jobba sig uppåt och kunde löpa i mål som sexa på tiden 50,48, endast tolv hundradelar från hans person- och åldersklassrekord på 50,36, en tid som placerar honom överst i den finska 17-års statistiken, rapporterar Christian Jansson.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax