Ålänningar möttes på planen i Örebro

Tre ålänningar fanns på plan när Örebro tog emot Djurgården i allsvenskan. Två fick jubla. Daniel Sjölund och Jani Lyyskis Djurgåden vann med 2-1.
Första halvlek blev till ett ställningskrig när tabelltrean Örebro gästades av pånyttfödda Djurgården på Bern Arena. Mest kamp var det på mittfältet, där Daniel Sjölund ställdes mot bland andra Tommy Wirtanen som ersatte Örebros stjärna Nordin Gerzic.
Trots kampandet på mitten bjöd första halvlek på två mål. Hemmalaget tog ledningen på straff genom Paulinho, innan finske landslagsbacken Joona Toivio kvitterade med en konstspark för gästerna.
I andra halvlek tog Djurgården över spelet allt mer. Framför allt var det Sjölund och Kasper Hämäläinen som vann mittfältskampen, vilket ledde till att Wirtanen byttes ut efter en dryg timmes spel. Strax dessförinnan hade Hämäläinen satt 2-1-målet för stockholmarna, vilket också blev slutresultatet.
I Djurgårdens backlinje gjorde Jani Lyyski ytterligare en stabil match som mittback, och har med all sannolikhet spelat till sig en ordinarie startplats för lång tid framöver.
I och med vinsten klättrade Djurgården upp över kvalstrecket i tabellen. Örebro föll däremot från tredje till femte plats.