Ålänningar bra med på SFSM

SKYTTE. De åländska skyttarna var bra med när SFSM i luftgevär och luftpisol avgjordes på tre olika platser i år: Bredmo, Lojo och Vasa.

I luftgevär-SFSM:s MVS 12-klass tog Torbjörn Lindroos guld, och i klass M20 blev det silver för Max Mattsson. I M-klassen tog Mathias Nordberg silver, Andreas Virtanen brons och Tom Matsson noterades för en femteplats.

I klass D18 sköt Maria Liwendahl personbästa med 389 poäng och tog guld, och i D-klassen fick Elin Liewendahl kliva högst upp på pallen.

I lagtävlingen vann Åland med Mathias Nordberg, Andreas Virtanen och Tom Matsson i laget.

I luftpistol-SFSM tog Cecilia Lund guld i D-klassen medan Kristina Nordlund blev femma. Klass M vanns av Fredrik Blomqvist, Tomas Mörn blev fyra, Harry Pettersson slutade sjua och Janne Sidbäck hamnade på en åttondeplats.

Jan Malmberg tog brons i M50, Petter Eskills (5:a), Peter Hellsten (6:a) och Ralf Lindholm (7:a) deltog också i klassen. Rune Karlsson tog silver i A70-kategorin.

I lagtävlingen blev det åländskt guld i M-klassen tack vare Blomqvist, Mörn och Pettersson, medan det blev silver i A50:s lagtävling genom Malmberg, Eskills och Karlsson. (om)