DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ålandstravet omorganiserar

HÄSTSPORT. Ingen verksamhetsledare och ingen sportchef. Kvar finns bara anläggningsansvarige Jan-Olof Nordblom.
– Nu har vi möjligheten att se över vår organisation, säger Barbro Carlsson, ordförande i Ålands hästsportförening.

För drygt ett år sedan sade Ålandstravets verksamhetsledare Anci Blomster upp sig och för en månad sedan gjorde sportchef Ulrika Björlin, som länge varit sjukskriven, samma sak.
Under året som gått har travtränaren och kusken Jeanette Karlsson fungerat som timanställd sportchef men i och med att hon sedan en tid fått nytt jobb står Ålandstravet praktiskt taget utan administration. I dagsläget är Jan-Olof Nordblom, anläggningsansvarig på Ålandstravet, mer eller mindre ensam på lönelistan.
– Sedan är ju Jeanette Karlsson och Mathias Sandberg än så länge anställda på timbasis. Jeanette tar hand om posten och betalar lite räkningar medan Mathias söker sponsorer inför kommande säsong, säger Barbro Carlsson, ordförande i Ålands hästsportförening och fortsätter:
– Men ja, i praktiken kan man säga att vi står utan administration just nu.
Under onsdagen hade Ålands hästsportförening årsmöte och där diskuterade man så klart frågan.
– Klart är att vi måste anställa någon eller några inför 2017 men troligtvis i någon annan form än tidigare, säger Barbro Carlsson, som menar att Ålandstravet nu har möjligheten att se över hela organisationen.
– Vi måste, baserat på den budget vi har, försöka hitta en form som passar just oss. Att jobba för hästsportföreningen är ganska krävande på så sätt att det finns många olika underavdelningar. Man har ansvar för travet, ridsporten, caféverksamheten, ekonomin och marknadsföringen.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.