DELA
Foto: Oskar MagnussonSISTA PRISSPALLEN Stefan Mattsson, Kim Eriksson och Lennart Holmström tog hand om pallplatserna i Ålandssprinten i år.

Ålandssprinten läggs ned

SKIDOR. Skidtävlingen Ålandssprinten har avgjorts på såväl Wiklöf Holding Arena som vid skidcentrat i Jomala genom åren, men med ett vikande deltagarantal.

I förra veckan kom endast sju åkare till start i Jomala, vilket har fått arrangören Leif Johansson att reagera.

– Tävlingen har gått kräftgång på senare tid, och därför vill jag lägga ner den. Jag har väl funderat på det i flera år egentligen utan att säga något, säger Johansson.

– Det är svårt att ha tävlingen på en helg när det är så många andra tävlingar som hålls då. Och vardagskvällar kan det vara många som är borta. Det är knepigt, vi hade tävlingen på onsdagen före Vasaloppet tidigare, men inte heller det blev någon hit.

Men än är inte Ålandssprinten begraven.

Leif Johansson ser gärna att den fortsätter i samband med de åländska mästerskapen.

– Kan man köra Ålandssprinten samtidigt som ÅM kan man höja statusen för tävlingen. Jag fortsätter gärna att marknadsföra tävlingen eftersom jag har vissa kontakter. Och jag tror att det blir lättare att locka med ett öppet åländskt mästerskap om man vill bjuda in en svensk eller finne hit. De kan inte vinna ÅM, men får en inteckning i Ålandssprintens vandringspris om de vinner, säger Leif Johansson som kommer att kontakta ÅID angående nästa säsongs tävlingskalender.

Läs mer i onsdagens Nyan