DELA
Foto: PRIVATKÄNDISMATCH Forna proffsspelaren och nuvarande Eurosport-kommentatorn Maria Strandlund-Tomsvik och Kajsa Bergqvist, ex-världsmästare i höjdhopp, fick ge sig i semifinalen mot de åländska slutsegrarna Malin Ringbom och Pauline Nordlund.

Åländskor segrade dubbelt i Eurogames

TENNIS. Idrottsfesten Eurogames fick åländsk touch.

Malin Ringbom och Pauline Nordlund vann guld i Stockholm.

– Det kändes bra att spela för mångfald och en god sak, säger Ringbom.
Malin Ringbom bjöds i förra veckan in att delta i Eurogames i Stockholm av sin gamla tennisradarpartner Linda Jansson, som var en av arrangörerna bakom turneringen.

Ringbom hade sällskap av MLK-lagkamraten Pauline Nordlund, och duon gick och vann dubbelturneringen via finalseger i raka set (6–2, 6–4) mot Melina Ekholm och Tamara Jungwirth. Det mest namnstarka motståndet stötte åländskorna emellertid på i semifinalen där forna proffsspelaren Maria Strandlund-Tomsvik och Kajsa Bergqvist, ex-världsmästare i höjdhopp, väntade på andra sidan nätet.

– Det var roligt och annorlunda att möta en sån kändis som Kajsa. Men när matchen väl var i gång tänkte man inte så mycket på det, säger Malin Ringbom som sedan gick och vann singelturneringen efter finalseger mot Lindali Brolin (7–5, 6–2).

– Klassen var väl varierande kan man säga. Men det fanns en del riktigt bra spelare som Maria (Strandlund-Tomsvik), säger Ringbom.

5 000 deltagare

Eurogames är en internationell idrottstävling som i första hand vänder sig till HBTQ-personer, och som i år lockade runt 5 000 deltagare aktiva inom en rad olika sporter. Men spelen är öppna för alla oavsett kön, könsuttryck och sexualitet.

– Linda bjöd in oss för mångfaldens skull, och det kändes bra att spela för en god sak. Många av de här idrottarna kan inte utöva sin idrott i vissa länder utan fara för sina liv, säger Malin Ringbom.