DELA
Foto: Victor Sundqvist

Åländska cs-spelare i Pargas

E-SPORT. När tredje säsongen av PGC League (PGCL) avgjordes offline i Pargas var delvis åländska Team Klanname ett av fyra slutspelslag i CS:GO.
– Hela arrangemanget var väldigt proffsigt, säger Emil ”Grem” Mattsson.

PGCL är en finsk amatörliga i Counter-strike: Global offensive (CS:GO), som årligen arrangeras av Pargas Gaming Community och Malax IT Förening.
20 lag deltog i den tredje säsongen, varav fyra kvalificerade sig för slutspelet som avgjordes i Pargas idrotts- och ungdomsgård den gångna helgen.
En av semifinalisterna var ihopplockade Team Klanname, där sex av åtta spelare bor på Åland.
I semifinalen ställdes Team Klanname mot regerande mästaren och under säsongen obesegrade BayoBojon och förlorade där med 1-2 i matcher.
– Hela arrangemanget var väldigt proffsigt för att vara en amatörliga. Allting flöt på bra och vi behövde inte ha med någonting utöver tangentbord, mus och musmatta, berättar åländske Emil ”Grem” Mattsson, som tillsammans med Marcus ”Knoddbert” Carlsson och den Pargasbördiga trion Lars ”atHoL” Ehrman, Filip ”KLRV” Kaukiainen och Michael ”ZyCora” Lund (bosatt i Lemland) utgjorde slutspelslaget.
Förutom de fem som spelade i slutspelet ingick också ålänningarna Edward ”Weecko” Furbacken, Thomas ”Pr0ty” Danielsson och Victor ”fet grek” Sundqvist i Team Klanname.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.