DELA

Ålandsderby i seriestarten

CURLING. Premiäromgången i curlingens mästerskapsserie bjöd såväl på ett åländskt derby som ÅCK-framgångar.
Och en insikt om hur tufft motståndet faktiskt kan vara.
– I den här serien gör inte lagen några misstag, säger ÅCK:s skipper Mari Wickström.
Under helgen spelades mästerskapsseries första omgång för säsongen 2014-15 i Kangasniemi.
För Ålands curlingklubb var det en stor helg då klubben hade tre lag med i sammandraget: lag Wickström, lag Puustinen och lag Anttila.
De två senare lagen värvades till ÅCK inför säsongen, bland annat lockade av de goda träningsförutsättningar de erbjuds i curlingcentrat i Eckerö.
Lag Wickström däremot är ”helåländskt” och betydligt mer oerfaret än de övriga lagen i mästerskapsserien. Finlands högsta, och enda, division utökades från sju till åtta lag inför den här säsongen och då fick lag Wickström chansen. Laget består av skippern Mari Wickström, Janina Lindström, Sofia Vikman, Trudi Christensen-Odhner och Jenny Scott.
– Jag och Janina har spelat mixed tidigare i svenska division III, men som lag är vi ganska nya. Vi satte ihop det i mars och sen dess har vi spelat ett par, tre turneringar, säger Mari Wickström.


Fem av fem
I helgen blev det fem förluster på lika många matcher för lag Wickström.
– Det blir väl stora siffror. Stundtals spelar vi riktigt bra, men sen har vi några tunga omgångar och då drar motståndarna ifrån. Men så blir det kanske när man inte har den erfarenheten som de andra lagen har. Tittar man på deras meritlistor är det lite skillnad mot oss; flera av de här spelarna har representerat Finland i mixed-EM till exempel, och lag Puustinen blev ju sexa på EM senast, säger Mari Wickström.
Paradoxalt nog var det just i matchen mot Sanna Puustinens lag som åländskorna kom närmnast en triumf.
Men till slut vann ändå landslagslirarna med 11–7.


Läs mer i måndagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax