Åland United vann – toppstriden tätnar

FOTBOLL. Ett Åland United med storform är på väg att på allvar blanda sig i guldstriden i Damernas liga.
Efter 3-1 hemma mot HJK är laget bara två poäng bakom ligaledarna PK-35.
Det börjar tätna i Damernas liga.
Inför lördagens match mellan Åland United och HJK på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn hade trean Honka slagit ettan PK-35 med 3–2 och gett United ett jätteläge på att tajta till toppen.
Och hemmalaget gjorde inga misstag mot HJK.
Monica Dolinsky spelade fram Adelina Engman till 1–0 redan efter fyra minuter, och i den 24:e matchminuten skallade Emilia Iskanius in 2–0 på hörna.
I den andra halvleken fyllde sedan inhopparen Juliette Kemppi på med 3–0, assisterad av Cynthia Uwak.
I den 90:e minuten reducerade HJK genom Annika Tossavainen, men då var det redan försent.
3–1-segern gör att Åland United nu bara är två poäng bakom PK-35. Ytterligare två poäng bakom ÅU skuggar Honka. (om)