Åland United ryckte i toppen

FOTBOLL. Vinst borta mot TPS med 3–2 – samtidigt som toppkonkurrenten PK-35 bara fick oavgjort i sin match.
Det gör att Åland United drar ifrån i toppen av tabellen.

Åländskorna besegrade TPS i Åbo med 3–2. Cynthia Uwak inledde målskyttet redan i den 2:a matchminuten och ökade sedan på ledningen när 30 minuter var spelade.
Hemmalagets Tiia Tikkanen reducerade dock bara fem minuter senare, men i den 57:e matchminuten satte Jaana Lyytikäinen 3–1 till sitt ÅU. TPS-spelaren Tiia Tikkanen hann med att göra ytterligare ett mål och fastställde därmed slutresultatet.
Samtidigt som Åland United vann fick PK-35 bara 1–1 borta mot Pallokissat. Det gör att Åland United, fortfarande med två matcher mindre spelade än PK-35, nu har skaffat sig ett försprång på tre poäng ned till andraplatsen.