DELA

Åland United prisades på den Finlandssvenska idrottsgalan

FOTBOLL. Storslam på den Åländska Idrottsgalan i förra veckan.
I dag prisades Åland United som Årets förening på den Finlandssvenska idrottsgalan.
– Förstås känns det väldigt stort, säger målvakten Ellen Ahlström, som var på plats i Helsingfors för att ta emot priset.
Åland United vann Damernas liga i överlägsen stil. Laget förlorade bara en match under hela säsongen som slutade med klubbens andra FM-guld.
En prestation som inte har gått obemärkt förbi.
Förra helgen dominerade Åland United den Åländska idrottsgalan. ÅU utsågs till Årets lag och Gary Williams blev Årets ledare. Adelina Engman fick priset som Årets kvinnliga idrottare, och vann även Silverbollen. Dessutom prisades materialaren Kjell Sipinen som Årets idrottskompis.
Och nu har lagets framgångar gett eko också utanför Åland. I kväll utsågs ÅU till Årets förening på den Finlandssvenska idrottsgalan i Helsingfors.
Målvakten Ellen Ahlström fanns på plats för att ta emot priset tillsammans med de tidigare ÅU-spelarna Tiina Saario och Jaana Lyytikäinen och den före detta styrelsemedlemmen Merja Karlsson.
– Förstås känns det väldigt stort, och det känns så mycket större så fort man kommer utanför Åland och får ett pris, säger Ahlström.

Läs mer i Nya Åland på måndag!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax