DELA

Åland United möter Pallokissat på lördag

FOTBOLL. Ett formtoppat Åland United som gjort 18 mål på de tre senaste matcherna tar på lördag emot Pallokissat från Kuopio som ligger och nosar bakom topp fyra.
– Det är absolut ingen match vi tar lätt på, säger Åland Uniteds tränare Steve Beeks.
Åland Uniteds tränare Steve Beeks gillar inte riktigt att spela i Markusböle. På lördag ställs Åland United mot Pallokissat i just Markusböle. En plan som Beeks bara varit med och vunnit på en gång, mot Ilves förra året. I övrigt har det blivit förluster mot HJK (i år) och Honka (ifjol) samt ett oavgjort resultat mot PK-35 förra säsongen när Åland United spelat i Finström med Beeks vid rodret.
– När vi slog ONS där tidigare under säsongen missade jag matchen. Så min statistik där är inte speciellt bra men vi ska förbättra den på lördag. Jag vet inte vad det beror på, mattan brukar vara i bra skick och planen är ganska liten, vilket passar oss, säger Beeks.
På lördag väntar ett lurigt motstånd i Pallokissat. Kuopiolaget har bland annat slagit både PK-35 och Honka den här säsongen, på bortaplan. I juni vann Åland United med 6–1 i Kuopio mot Pallokissat.
– Det är siffror som ljuger lite grann och det var betydligt tuffare än det som står på pappret. Vi gick snabbt upp till en 2–0-ledning men sedan reducerade Pallokissat och var det bättre laget. Sedan gjorde vi 3–1 och då gick luften ur deras unga lag. Det är absolut ingen match vi ta lätt på, säger Beeks.

ÅU:s hemmamatch mot Pallokissat startar klockan 17.00 på lördag i Markusböle.Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax