DELA

Åland United krossade ONS

Målrekord och en stabil hemmaseger med 6–0.
Men Åland United är fortsatt en bit i från guldet efter att serieledande PK-35 kommit undan med en 1–0-seger mot bottenlaget NiceFutis.
– Frustrerande att de vinner så knappt. Men jag är ändå hoppfull inför avslutningen, säger United-tränaren Steve Beeks.

Med 15–0 över två tidigare möten med ONS (8– respektive 7–0) var det få utanför Uleåborg som tvivlade på något annat än en enkel seger för Åland United under lördagen.
Och eventuella farhågor om att gästerna, genom att backa hem och strypa offensivt spelrum för United, skulle bli besvärliga att få håll på krossades efter fem minuter. Då hade hemmalaget lagt grunden till segern till segern efter att Hayley Lauder och Manya Makoski gett United ledningen via två mål inom loppet av en minut.
– Det var viktigt att få tidiga mål så att vi slapp känna frustration över att de bara slog i från sig, säger Hayley Lauder.
Det blev ytterligare fyra mål för hemmalaget i 6–0-segern, men avståndet till serieledande PK-35 – fem poäng där United har en match mindre spelad – består då Vandalaget bortaslog NiceFutis med 1–0.
– Gör vi vårt i våra tre avslutande matcher är jag ändå hoppfull. PK-35 har en tuff match mot HJK kvar att spela, säger Steve Beeks.
Oskar Magnusson

Fotnot: Läs mer i måndagens Nya Åland