Åland United körde över TPS

FOTBOLL. DAMERNAS LIGA
TPS 1 (0)
Åland United 6 (2)
Åland United hade inga större problem att hämta hem tre poäng på Övre plan i Åbo under onsdagskvällen. Lagkaptenen Manya Makoski stod för tre mål i matchen och leder nu skytteligan i ensamt majestät.
Åland United slog i onsdags TPS på bortaplan med 6–1. ÅU tog ledningen redan i den 13:e minuten genom Manya Makoski. Pille Raadik utökade ledningen och Åland United hade en tvåmålsledning i paus.
Tidigt i den andra halvleken avgjorde åländskorna matchen. Adelina Engman satte trean och Makoski gjorde det fjärde målet, bara tolv minuter in i andra halvlek.
Tiia Tikkanen reducerade sedan ÅU:s ledning men Makoski kunde göra sitt tredje mål för dagen och sedan fastställde Hayley Lauder slutresultatet.

ÅU: Mallori Lofton-Malachi – Johanna Björklund, Frida Thilén (Josefin Danielsson, 65´), Pille Raadik (Hanna Blomberg, 71´), Maryette Karring – Janelle Cordia, Karolin Pettersson – Manya Makoski, Hayley Lauder, Jodie Botterill (Vera Holmqvist, 71´) – Adelina Engman (Ellen Ahlström, 82´)
Mål: 0-1 Manya Makoski 13´, 0-2 Pille Raadik 22´, 0-3 Adelina Engman 50´, 0-4 Makoski 57´, 1-4 Tiia Tikkanen 77´, 1-5 Makoski 79´, 1-6 Hayley Lauder 90´
Varningar: Pettersson (ÅU) 85´