DELA

Åland United jagar revansch mot TPS

Var: Bengstböle IP.
När: Lördag.
Tid: 17.00.

FOTBOLL. Senast blev det oavgjort. Efter 14 raka segrar i Damligan. Men på lördag ska allt ställas till rätta igen när Åland United möter TPS på Bengtsböle.
– Vi vet vad vi kan och det är bara att ta nya tag, säger lagets kapten Sarah Engblom.


Det där uttrycket att inte gråta över spilld mjölk passar verkligen för Åland United. För efter poängförlusten senast mot KPV är det bara en seger som räknas nu på lördag. Att det blev 1–1 i Karleby spelar med andra ord inte längre någon roll.
– Vi har inte snackat så mycket om resultatet men direkt efteråt var vi besvikna. Vi hade våra målchanser men vi satte inte dem och det är mest det som vi pratat om, säger Sarah Engblom.
Och egentligen var det bara målen som saknades mot KPV. Även om det kanske inte var Uniteds bästa match för säsongen så var det heller inte deras sämsta. Men Engblom pratar ändå om att laget nu måste hitta tillbaka till sitt eget spel.
– Vi slog många långbollar mot KPV och det var främst mittfältet som inte lyckades skapa någon press. Vi brukar kunna rulla boll inom laget och spela ut på kanterna. Det vet vi att vi kan och gör vi det så skapar vi målchanser, säger hon.


Typiskt finskt
Någon formsvacka går det ändå inte riktigt att prata om. Visst, oavgjort mot KPV och mot Ilves tvingades United hämta upp ett 0–2-underläge för att ta hem samtliga tre poäng.
Men enligt mittbacken Caroline Sjöblom är tankarna hela tiden på nästa match och just nu är det bara TPS som gäller. Ett TPS som ligger sjua i tabellen och som dessutom förstärkt med försvararen Laura Lundell som närmast kommer från spel i Spanien.
– De spelar ganska fysiskt och typiskt finskt, säger Sjöblom. Sedan har de tappat sin anfallsstjärna men de är ganska farliga framåt ändå.
Hur ska ni möta upp deras fysiska spel?
– Det är bara att gå in lika hårt i närkamperna och visa vem det är som bestämmer, säger Sjöblom.


Nya förutsättningar
Och Caroline Sjöblom ser bara positivt på lördagens match. Det finns en hel del naturliga förklaringar till varför United kanske inte presterade sitt allra bästa i den förra omgången och det är också samtliga i laget medvetna om.
Inte bara var det en bortamatch, det var en bortamatch mot Karleby och en så lång resa är aldrig någon bra uppladdning. Inte heller är det speciellt bra att ladda upp med turbulens kring tränarbiten.
Men nu är det en ny match. Och nya förutsättningar.
– Vi har haft en ganska bra träningsvecka där vi tagit det lite lugnt och nu kör något tuffare. Jag tror att våra kroppar är piggare än förra gången, säger Sjöblom.


Text och foto:
JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax