DELA

Åland United bussar mot guld

FOTBOLL. Går resultaten deras väg kan Åland United säkra ligaguldet redan i helgen. Ett eventuellt guldbesked får man på bussen från Esbo.
– Det vore ett drömscenario, men samtidigt vet vi hur svåra Honka är på bortaplan, säger Sanna Svensson inför lördagsmatchen.
Åland United går för guld i bortamatchen mot Honka på lördag.
Vid seger samtidigt som PK-35 tappar poäng borta mot Kokkola F10 är saken klar – då är avståndet ned till tvåan PK tio eller elva poäng stort med endast tre omgångar och nio poäng kvar att spela om. Ett eventuellt guldbesked från Karleby får United i så fall på bussen på väg hem från matchen då PK:s match spelas senare på eftermiddagen.
– Det låter fantastiskt om det blir så. Men det vi ska tänka på är att ta tre poäng mot Honka, sen får PK-35 göra sitt. Jag är övertygad om att tjejerna kommer att göra en grym match på lördag, säger Unitedtränaren Gary Williams.


”Kommer automatiskt”
En säsong där Åland United burit favoritskapet och i princip toppat serien från mars till september kan tankarna på det hägrande guldet vara svåra att slå ifrån sig, särskilt när det bara är ett par matcher bort.
Men spelarna vet vad som krävs för att behålla fokus och fötterna på jorden.
– Jag tror inte det är så att vi inte tänker på att guldet är nära, men vi vet samtidigt att det finns andra saker att fokusera på i vårt spel och om vi lyckas med dem så kommer guldet automatiskt, säger lagkaptenen Janelle Cordia och får medhåll av mittbacken Sanna Svensson:


Revansch
– Vi måste ta en match i taget, och vi förlorade mot Honka senast så vi har revansch att kräva nu.
För en månad sedan tätade ligatrean Honka till toppstriden något genom att besegra Åland United på hemmaplan med 2–1.
– De är kontringsstarka och kompakta. Sist satte vi inte våra avslut och så bjöd vi dem på en del chanser. Vi måste verkligen prestera på topp för att slå Honka, säger Sanna Svensson som ser Cynthia Uwak – skadad i förra Honkamatchen – som Uniteds offensiva nyckel.
– Hon är oberäknelig och kan skapa chanser av ingenting. Vi saknade henne senast.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax