DELA
Foto: Ida K Jansson

Åland Stags vann på walk over – igen

Det har varit lite si och så med hemmamatcher för Åland Stags i årets division ett och när nu ännu en match försvann på grund av att motståndarna inte kunde eller ville komma har Åland Stags fått nog.

– Vi kommer ta upp detta med förbundet, sa en mycket besviken Rasmus Basilier efter ett snöpligt slut på säsongen.
Det blev till slut bara en hemmamatch i årets serie för Åland Stags som i helgen fick se sin sista match i serien gå upp i rök.

– Vi gör ju det här för att få spela matcher och lagen i serien sa att en resa till Åland per säsong skulle inte vara något problem. Men med facit iland blev det bara ett lag som kom, säger Basilier.

För Åland Stags som började säsongen lite trevande har det bara blivit bättre och bättre och i den enda hemmamatchen mot Vasa Wolfes, som är det lag som leder serien, vann Stags med över 50 poäng.

– Det känns otroligt tråkigt att avsluta seriespelet så här, så nu får vi jaga en träningsmatch så vi får göra en riktigt rugbyavslutning, säger Basilier.

Nu väntar samtal med det finska rugbyförbundet där de Åländska laget hoppas att de ska få positiva svar.

– Vi kommer göra allt vi kan för att få en plats i den högsta serien, Championship. Om det inte blir så kommer vi försöka få till regeländringar som gör det svårare att lämna walk over. Så som det varit nu med alla inställda hemmamatcher så blir det lite svårt att motivera sig, man tappar lusten, avslutar en minst sagt besviken Rasmus Basilier.

Åland Stags slutar i och med helgens wo-seger tvåa i division 1 södra, en placering som inte automatiskt innebär uppflyttning i denna högsta serien. Seriesystemet läggs om till nästa säsong och det är där Åland Stags hoppas det ska finnas en möjlighet.

Segern med över 50 poäng mot seriesegrarna i sin enda hemmamatch denna säsong visar i alla fall att laget håller hög kvalitet.

Håkan von Krusenstierna