DELA

Alajääski nära ÅU

FOTBOLL. En offensiv kvartett har värvats in.
Nu testar Åland United TPS-backen Emilia Alajääski.
– Jag hade inte förväntat mig att United skulle vara intresserat av mig. Det känns jättestort, säger 17-åringen.

Åland United har under hösten värvat in fem spelare till nästa säsong: Sanna Åhlander, Nora Heroum, Marianna Tolvanen, Ella Vanhanen och Emilia Iskanius.
Men då fyra av fem spelare i kvintetten antingen är mittfältare eller anfallare (Åhlander är målvakt) riktar klubben nu fokus på att stärka upp försvaret i sin värvningsjakt.
En försvarsspelare som kan komma att ta plats i finska mästarnas backlinje 2014 heter Emilia Alajääski, är 17 år och kommer från Åbo.
Under förra säsongen spelade hon i Kimito Sportförening i division I, men fick även göra ligadebut för samarbetsklubben TPS. Lägg därtill spel i U18-landslaget och bilden av ett stort finländskt fotbollslöfte växer sig allt starkare.


”Lutar åt ÅU”
I dag kommer Emilia Alajääski till Åland för att bekanta sig med Åland United och tränaren Gary Williams, och för att genomföra träningspass såväl på fotbollsplanen som i gymmet med fystränaren Jani Westerlund.
– ÅU kontaktade mig för ett par veckor sen och sa att de var intresserade. Ingenting är underskrivet, men jag känner att det vore ett stort steg i min fotbollskarrär och mitt bästa alternativ för att utvecklas som spelare, säger Emilia Alajääski.
– Det lutar åt att det blir ÅU för mig.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax