DELA

AIK jagar ÅU:s stjärnduo

FOTBOLL. Adelina Engman och Monica Dolinsky vill lämna Åland United.
Nu är AIK det hetaste spåret för stjärnduon.
– Jag utesluter ingenting, säger AIK:s chefstränare Mattias Eriksson.

I somras spelade damallsvenska AIK en träningsmatch mot Åland United på WHA som ett led i ÅU:s Champions League-förberedelser.
Monica Dolinsky stod då för en imponerande prestation som hon kryddade med ett kanonmål. På presskonferensen efter matchen (som ÅU vann med 4–0) fick hon beröm av motståndarnas chefstränare Mattias Eriksson.

”Vill inte spekulera”
Nu verkar det som att Monica Dolinsky – och Adelina Engman – kan vara på väg till just AIK. Enligt uppgift till Nya Åland ska duon träffa representanter för klubben i veckan.
– Det är intressanta spelare och jag utesluter ingenting. Men jag vill inte spekulera i det av respekt för Åland United, säger Mattias Eriksson och fortsätter:
– Det är ett steg upp från den finska ligan till den svenska. Men det råder ingen tvekan om att de skulle kunna spela i damallsvenskan. Nu gäller det för dem att hitta rätt miljö och rätt lag.
Adelina Engman:
– Jag har som mål att åka någon annanstans att spela, men var vet jag inte. Förhoppningsvis så klarnar det så småningom.
Monica Dolinsky:
– Jag är i Sverige för att förhoppningsvis prata med några klubbar. Men mer än så kan jag inte säga just nu.

Raadik förlänger
I dag meddelade Åland United på sin hemsida att backen Pille Raadik förlänger sitt kontrakt med klubben över 2015-2016. I och med det har laget nu två spelare med kontrakt för den kommande säsongen. Den andra är Cynthia Uwak.


Läs mer i dagens Nya Åland!

Totte Vesterlund
Oskar Magnusson