DELA

AIK för svårt för ÅU

FOTBOLL. En positiv första halvlek såg Åland United ta ledningen borta mot AIK.
Ett slarvigt försvarsspel i slutet av densamma bjöd Solnalaget tillbaka in i matchen.
– Och sen visade AIK sin kvalitet i andra halvlek, säger Gary Williams efter 1–4-förlusten.
Efter Damälvan-turneringen mot division III-motstånd och överlägsna segrar, samt 0–2 mot IFK Mariehamns pojklag gick Åland United in i sin första ”riktiga” träningsmatch för i år under lördagen mot AIK på Skytteholms IP.
Endast två av startspelarna var Åland United-spelare i fjol: Pille Raadik och Cynthia Uwak, och två åländska nyförvärv hörde till öppningselvan: Maja Lindqvist till höger i backlinjen, och Elin Lindström som högermittfältare.
Efter en pigg första kvart av AIK kunde Åland United arbeta sig in i matchen och ta ledningen efter ett vackert anfall signerat Maegan Kelly, Julia Tunturi och målskytten Cynthia Uwak.


Sen kvittering
– Sättet vi gjorde mål på var riktigt positivt med tanke på att vi har tränat på den typen av kombinationer i vårt anfallsspel. Och efter målet kontrollerade vi matchen och de enda chanser AIK fick kom genom deras långbollar, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
En sista chans på stopptid i första halvlek tog dock ”Gnaget” tillbaka in i matchen. En lång frispark gick över Uniteds backlinje och nådde en AIK-spelare som satte 1–1.
– En kombination av bristande uppmärksamhet och självförtroende i vår backlinje. Men det är ett misstag som är ett resultat av att man inte är vana att spela med varandra, säger Gary Williams.
Kvitteringsmålet gav AIK en skjuts in i andra halvlek där Solnalaget ökade takten och gick ifrån till en 4–1-seger.

Läs mer i måndagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax