DELA

”Ahna” fortsätter som huvudtränare – får sällskap av Jari Pyykkölä

FOTBOLL. Daniel Norrmén och Jari Pyykölä blir huvudtränarpar för IFK Mariehamn 2022.

Daniel ”Ahna” Norrmén och IFK Mariehamn har gjort klart med en förlängning över säsongerna 2022-2023.

Norrmén tog över huvudtränaruppdraget för IFK Mariehamn under slutet av sommaren, efter att IFK sparkat dåvarande huvudtränaren Lukas Syberyjski. Då Norrmén inte har rätt tränarlicens och inte heller har möjlighet att påbörja sin Uefa Pro-utbildning förrän 2023 har IFK och Norrmén nu kommit överens om en annan lösning för ett fortsatt avtal.

Lösningen blir att Norrmén kommer att fortsätta som huvudtränare över säsongerna 2022-2023 men får under 2022 hjälp av Jari Pyykölä, som har pro-licens.

Norrméns nya huvudtränarkollega Jari Pyykölä är en erfaren tränare som tränat klubbar som bland annat Jazz, KuPS, VPS och Lahti. Pyykölä har över 160 ligamatcher som huvudtränare i bagaget. Han har även tränat Norrmén själv då den nya tränarkollegan spelade i Brommapojkarna i Sverige.

Det är inte första gången IFK presenterat en sån här tränarlösning. 2016 delade Peter ”Lundis” Lundberg huvudtränarskapet med Kari Virtanen då Lundberg också saknade rätt licens.

    Tack för att du väljer Nya Åland!

    Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

    Välj belopp